GÜRDAL TOSUN 

1967 yılında, Necdet Tosun’un ikinci oğlu olarak İstanbul’da doğdu. 1975 yılında babası Necdet Tosun’u kaybedince yüksek tansiyon hastalığına yakalandı.Liseyi Tarhan Koleji’nde bitirdikten sonra babasının geçmişi ve ağabeyi Erdal Tosun’un okul yaşamından etkilenerek konservatuara girmeye karar verdi. 3 yıl boyunca sınavlara katıldıysa da, çok şişman olduğu gerekçesiyle okula kabul edilmedi.
Bu süreçte Levent Kırca Tiyatrosu’nda gişecilik yapan Gürdal Tosun, konservatuar inatlaşmasını fazla kilolarını vererek kazandı ve okula girmeyi başardı. Hemen ardından fazla kilolarını geri aldı.

"Etrafındaki herkesle, ona dokunan, onunla konuşan herkesle çok özel bir ilişki yaşadı."
1990 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında Devlet Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatrosu ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu olmak üzere tüm ödenekli tiyatrolarda çalıştı. 1994 yılında büyük bir sevgiyle bağlandığı Necati Akpınar, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Celal Tak ve BKM’deki tüm arkadaşlarıyla birlikte ilk kez bir kurumun adamı oldu. Aynı yıl kronik böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi görmeye başladı.
1995 yılında yaşamına yeni bir anlam katıldı. Yeğeni; Zeynep Kiraz TOSUN. Artık ailesi, dostları ve arkadaşları için yaşamaya başladı.
1999’da "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyununun provalarında hastalık koleksiyonuna bir yenisini ekledi; Mezenterik İskemi (bağırsaklara giden damarlarda daralma)
Şiddetli acılar çekmeye başladı. Son bir gayretle 60 kilo verdi ve böbrek naklini beklemeye başladı. 2000 Temmuz’unda BKM yapımı olan "Güneş Yanıkları" adlı dizinin çekimi bitince böbrek nakli işleminin son hazırlıkları için İzmir’e gitti.
Yapılan küçük bir operasyonun sonucunda zaten çok yorgun olan vücudu daha da yoruldu. Daha fazla dayanamadı, çektiği bütün acılara, ailesine ve dostlarına veda etti.
Zeynep Kiraz’ın en sevdiği masal hemencecik bitiverdi…
Günlerden 30 Ağustos 2000 idi.

0 yorum